Jacek HAZUKA

 

1959 Polen

 " Je zult rouwen om het nieuwe beeld en het opnieuw moeten leren kennen en waarderen in zijn naakte, volmaakte eerlijkheid.” 
Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Krakau. In 1981 vertrekt hij naar België, om vervolgens door te trekken naar Parijs. De kunstenaar woont thans in Frankrijk. Straatjes verborgen in de schaduw van de gevels of stralend helder onder de middagzon, de slenterende massa - heel gevarieerd, maar naamloos, zijn veelkleurige weerkaatsing op de vochtige stoep, de kleurensymfonie van de stad met haar bruine en oranje kleuren in de herfst, lichtpaars en wit in de winter - en melancholisch blauw op een regendag: de olieverfschilderijen van deze schilder van Poolse afkomst vereenzelvigen zich met deze stedelijke atmosferen. Momenteel schetst hij de sfeer van Belgische steden: Gent, Antwerpen, Brugge, Brussel en Knokke. Zowel groeps- als individuele tentoonstellingen tonen zijn schilderijen in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Zijn werken behoren tot privécollecties in Europa en tot de collectie van de Conseil Général du Pas-de-Calais in Frankrijk.

 
 

Bistro Amsterdam

150cm x 150cm
 
 
 

 Amsterdam

150cm x 150cm
 

 

Amsterdam

150cm x 150cm
 

 

Urban Walks cycle parkings

100cm 100cm
 

 

Les regards et les paroles - RV - words and looks V
 

 


 

Les regards et les paroles - RVI - words and looks VI